Уряд затвердив Порядок поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд

27 вересня Кабінет Міністрів України затвердив Порядок поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків.


«Українці завжди дбайливо, по-господарськи ставляться до своєї оселі, своєї власності, до рідного краю. І це помітно особливо зараз, коли люди у поранених громадах розчищають завали після російських бомбардувань. І громадяни, і бізнес, і місцева влада потребують правил поводження з відходами від руйнувань. Прийнятий Порядок, в якому прописаний алгоритм прийняття рішень ОМС з поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд, допоможе громадам якісно та швидко відновлювати свої території», — прокоментував Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.   

Також проєкт постанови пропонує:

  • визначити поняття «відходи від руйнувань», класифікацію таких відходів, основні операції поводження з відходами від руйнувань та черговість їх проведення, а також основні положення щодо організації місць тимчасового зберігання відходів від руйнувань;
  • встановити Перелік компонентів відходів від руйнувань та можливі шляхи
    їх повторного використання у будівництві, промисловості будівельних матеріалів (виробництві будівельних виробів (продукції).

Документ розроблений Міністерством розвитку громад та територій України за участі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Комітетів ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування й з питань екологічної політики та природокористування, офісів підтримки обох міністерств, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), проєкту «APENA 2» та незалежних експертів у сфері поводження з відходами.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час IX Всеукраїнського Форуму місцевого самоврядування наголосив, що громади продовжують спільно будувати наше майбутнє.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...