Комунальні установи Харківщини надали житло тимчасово переміщеним особам та людям, домівки яких зруйнували російські окупанти

На виконання рішення Правління Асоціації від 26 травня 2022 року була проведена робота разом з обласною військовою адміністрацією стосовно залучення комунальних закладів для розв'язання нагальних проблем людей, які потребують  житло.

Комунальні установи Харківщини надали житло тимчасово переміщеним особам та людям, домівки яких зруйнували російські окупанти.

У Харківській області у приміщеннях, які належать обласним комунальним закладам, розмістили більш ніж 800 людей. Зокрема, обласний комунальний заклад вищої освіти надав житло більш ніж 200 людям. У його приміщеннях постійно перебувають й харків’яни, які раніше переховувались у харківському метро під час обстрілів.

Обласна та місцеві влади забезпечують тимчасово переміщених осіб усім необхідним для проживання, особлива увага приділяється сім’ям з дітьми.

Ворог продовжує підступно обстрілювати з важкої зброї домівки жителів області, руйнуючи житло, об’єкти критичної інфраструктури. У ці небезпечні часи обласна та місцеві влади готові й надалі надавати житло людям, які його потребують – комунальні заклади мають для цього необхідний потенціал.

Нагадаємо, що доручення підготувати об’єкти обласних комунальних закладів для розміщення в них людей, які постраждали від російської агресії, дала Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко під час наради, що відбулась 16 травня.

Небайдужі люди, які бажають допомогти внутрішньо переміщеним особам чи місцевій владі, яка опікується ними, можуть звернутись до виконавчого апарату обласної ради за телефоном - 057-705 01 69.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...