Інструменти управління майном комунальної власності територіальної громади - оновлений посібник

Експерти Програми DOBRE оновили та доповнили посібник з інструментів управління майном комунальної власності громади.

Видання призначене для депутатів, посадових осіб місцевого самоврядування та для усіх, кому цікаві питання комунальної власності.

Посібник побудований на практичному досвіді громад-партнерів Програми DOBRE, враховує кращі практики громад, пропонує алгоритми дій та шаблони документів.

У коментарях до зразків документів - поради консультантів Програми DOBRE щодо різних варіантів застосування механізмів з управління комунальним майном в залежності від специфіки організації ОМС, ресурсних можливостей та потреб територіальної громади.

Під час створення посібника також врахована актуальна судова практика із розгляду спорів, пов’язаних із оскарженням рішень ОМС з питань управління та розпорядження активами територіальних громад та закцентована увага на типових помилках, яких фахівці припускаються під час реалізації відповідних повноважень.

ЗАВАНТАЖИТИ ПОСІБНИК (PDF 1,6 МБ)

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...