Набрали чинності зміни до Закону України "Про статус депутатів місцевих рад"

    Важливою новелою Закону стало запровадження змін щодо дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради.

    Так, згідно частини 1 статті 5 вищезазначеного закону , повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково за наявності перелічених підстав, засвідчених офіційними документами, без прийняття рішення відповідної ради, наприклад, у разі його відкликання за народною ініціативою у встановленому цим Законом порядку.

   Підстави (їх п'ять) для відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою передбачені статтею 37 Закону.

   Право вносити пропозицію про відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою (не раніше ніж через рік з моменту набуття таких повноважень), згідно статті 38 Закону, мають місцева організація політичної партії, від якої його обрано депутатом, а також громадяни України, які є виборцями відповідного виборчого округу.

   Так, п. 9 ст. 38 передбачає, що рішення про внесення пропозиції щодо відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою місцевою організацією політичної партії, від якої його обрано депутатом, приймається на зборах (конференції) цієї організації, які проводяться у порядку, передбаченому статутом політичної партії. Таке рішення приймається не менше ніж двома третинами голосів присутніх учасників (делегатів) зборів (конференції)

Про інші новели Закону докладніше тут.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...