10 грудня - Всеукраїнський форум місцевого самоврядування «Актуальні питання розвитку громад» (онлайн)

10 грудня 2021 року о 14:00 Всеукраїнська асоціація громад у партнерстві з Міністерством розвитку громад та територій України до Дня місцевого самоврядування проведуть Всеукраїнський форум місцевого самоврядування «Актуальні питання розвитку громад» (онлайн).

До участі запрошуються представники органів місцевого самоврядування: голови громад, депутаи місцевих рад, члени виконкому, співробітники апарату, старости.

Заходом передбачається зв’язок за допомогою ZOOM між студією у м. Києві та ZOOM-точками в приміщеннях громад, де будуть знаходитися голови громад, депутати, члени виконкому, старости та інші посадові особи органів місцевого самоврядування. Даний формат передбачає пряме спілкування керівництва центральних органів виконавчої влади, народних депутатів України з представниками органів місцевого самоврядування громад.

На Форумі обговорюватимуть актуальні питання розвитку громад: подальші кроки реформи децентралізації, податкові новації, Державний Бюджет-2022, земельні відносини, тощо.

Формат заходу передбачатиме:

• виступи спікерів з 14 по 15.00
  • відповіді на питання представників громад: з 15.00 до 16.30

Спікерами Форуму будуть:

• Олександр Корнієнко, народний депутат, Перший заступник Голови Верховної Ради України;
  • Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій України;
  • профільні заступники Міністра розвитку громад та територій України;
  • Віталій Безгін, народний депутат, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування;
  • Мар'ян Заблоцький, народний депутат, голова підкомітету з питань місцевих податків і зборів Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики;
  • Микола Сольський, народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики;
  • Олена Шуляк, народний депутат, заступниця голови Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування;
  • Олена Копанчук, народний депутат, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.
  • Іван Слободяник, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад, голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів.

Для якнайкращої підготовки до проведення Форуму, голів громад просять до 18:00 06.12.2021 р. визначити відповідальну особу за організацію ZOOM-зв’язку у приміщенні громади, відповідно до рекомендацій надісланих електронним листом від Всеукраїнської асоціації громад від 2 грудня 2022 року. У разі, якщо на громаду лист не надійшов, варто контактувати з керівниками відповідних субрегіональних підрозділів Всеукраїнської асоціації громад:

Надія Слюсарчик (м.т.0973237589), щодо громад у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській областях.

Микола Непомящий (м.т.0672245953) щодо громад у Вінницькій, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Чернігівській областях.

Олег Любімов - (м.т.0976890595), щодо громад у Волинській, Житомирській, Київській, Рівненській, Сумській, Чернівецькій областях.

Надія Ганущак  (м.т. 0979030984), щодо громад у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Полтавській, Харківській областях.

Слідкуйте за новинами щодо Форуму на сайті www.commumities.org.ua

У разі виникнення питань звертайтесь на ел.адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або за телефоном +380 67 678 2323

Форум транслюватиметься на YouTube-каналі ПроLand за посиланням:

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...