Розроблено методичні рекомендації щодо реалізації стратегій розвитку територіальних громад

Міністерством розвитку громад та територій спільно з Ініціативою «Управління публічним інвестуванням» проєкту SURGe «Супровід урядових реформ в Україні» для територіальних громад розроблено «Методичні рекомендації щодо порядку розроблення, затвердження, реалізації, проведення моніторингу та оцінювання реалізації стратегій розвитку територіальних громад».

Рекомендації передбачають залучення жителів громад на всіх етапах стратегічного планування. Про це повідомили у міністерстві.

Додатково у рекомендаціях містяться шаблони, які можна використовувати для полегшення роботи органів місцевого самоврядування у процесі розроблення проєкту стратегії. Так, рекомендації особливо актуальні напередодні розгляду у другому читанні законопроєкту                    № 5323 «Про внесення змін до Закону України «Про засади державної регіональної політики». Положеннями проєкту закону передбачено, зокрема, що стратегії розвитку територіальних громад є обов’язковими документами у системі стратегічного планування державної регіональної політики. 

Рекомендації можна завантажити за посиланням.

Довідково 

SURGe – це проєкт міжнародної технічної допомоги Уряду України, який фінансується Урядом Канади та сприяє кращому плануванню і впровадженню в Україні реформ, орієнтованих на громадян. При підтримці проєкту розроблено ряд нормативно-правових актів у сфері державної регіональної політики. Зокрема: План заходів з реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки, проєкти Законів України «Про засади державної регіональної політики» та «Про особливості стимулювання регіонального розвитку.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...