Мінрегіон проведе конгрес з питань реформування сфери ЖКГ у рамках виставки «КомунТех – 2021»

19-21 жовтня у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ) відбудеться конгрес «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства».

Захід триватиме у рамках XІХ Міжнародної спеціалізованої виставки «КомунТех – 2021». Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

«Це щорічна галузева подія у сфері житлово-комунального господарства. У заходах беруть участь українські підприємства ЖКГ, науковці, експерти, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, міжнародної спільноти. Протягом трьох днів обговорюватимуться назрілі завдання, які стоять перед житлово-комунальним господарством. Ми плануємо, що під час конгресу будуть напрацьовані додаткові ефективні механізми співробітництва», – зауважила заступниця Міністра.

Серед актуальних питань, які будуть обговорені під час конгресу:

  • реформування житлово-комунального господарства;
  • управління житловим фондом;
  • активізація роботи систем водопостачання;
  • необхідність та перспективи збереження централізованого теплопостачання;
  • поводження з побутовими відходами;
  • енергоефективність тощо. 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що під час засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води у прийдешньому опалювальному сезоні.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...