Відбулось засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України

Сьогодні, 30 вересня, у Києві відбулось засідання Президії Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України.

До порядку денного Президії увійшли питання підготовки до опалювального сезону 2021-2022 років, стан реформування управління відходами, проблематику забезпечення населення питною водою, а також осучаснення системи навчання та перекваліфікації представників органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Конгрес місцевих та регіональних влад при главі держави є консультативно-дорадчим органом, у завданнях якого: сприяти завершенню реформи місцевого самоврядування, налагодження ефективної взаємодії з державними органами, моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.

За ініціативи Президента Володимира Зеленського підписали меморандум про не підвищення цін на опалення та гарячу воду до кінця цього опалювального сезону. Керівники місцевого самоврядування зобов’язалися не підвищувати тарифи.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...