Другий етап адміністративно-територіального реформування у дії

Сьогодні у Києві за участю президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова відбудеться круглий стіл, присвячений створенню в державі спроможного районного рівня. Урядовці, парламентарі, міжнародні партнери та експерти говоритимуть про набутий досвід та перспективи другого етапу децентралізації і, відповідно, першочергові завдання.

 Сергій Чернов презентує вже здійснені практичні кроки на шляху побудови спроможних районів. Адже сьогоднішньому обговоренню передувала тривала взаємодія Української асоціації районних та обласних рад і Мінрегіону, за підтримки Ради Європи, у пошуку критеріїв формування нового адміністративно-територіального устрою.

 Учасники круглого столу порушуватимуть також питання законодавчого забезпечення децентралізації та шляхи розмежування повноважень, як необхідні напрями для досягнення якісних змін при втіленні другого етапу адміністративно-територіальної реформи.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...