«За чисте довкілля!» — працівники Асоціації та Харківської обласної ради

Сьогодні, в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля», фахівці виконавчої дирекції Асоціації та виконавчого апарату Харківської обласної ради відвідали екскурсію та провели суботник на території парка-пам'ятки «Краснокутський».

 Парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Краснокутський» — один із найстаріших дендропарків України, історія якого налічує понад 200 років. Закладений братом засновника Харківського університету Іваном Назаровичем Каразіним, вважається одним з найцікавіших зразків садово-паркової архітектури України XVIII століття.

 Працівники виконавчого апарату обласної ради оглянули дерева та рослини, завезені з Японії, Китаю, Канади, Америки, Франції тощо, ознайомилися й з іншими визначними пам'ятками дендропарку.

 Окрім того, побували у Пархомівському художньому музеї, розташованому у будинку- «палаццо», зведеному наприкінці ХVІІІ ст. За період існування (понад 60 років), у його фондах зібрано близько 7 тис. експонатів – це унікальні твори живопису, графіки, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва, цінні матеріали з археології та етнографії.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...