Мінрегіон збирає пропозиції по майбутньому розмежуванню повноважень органів місцевого самоврядування

Мінрегіон звернувся до всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування щодо надання пропозицій по розмежуванню повноважень органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади, з визначенням повноважень, які можуть фінансуватися з місцевого бюджету та які потребують державного фінансування (копія звернення додається).

Для формування територіальної основи для районного рівня місцевого самоврядування необхідним, зокрема є напрацювання переліку відповідних повноважень районних рад.

Керівникам місцевих рад Харківської області прохання надати Ваші пропозиції з урахуванням сформованої Мінрегіоном форми «Таблиця розмежування повноважень» та визначених термінів до 8 травня 2019 року на електронну адресу Секретаріату УАРОР Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...