Центр інформаційно-методичної і правової допомоги та розвитку громад

Метою роботи Центру є сприяння сталому розвитку місцевого самоврядування та відновлення територіальних громад Харківщини.

Центр розміщується за адресою у Харкові: майдан Свободи, 5, Держпром, 6 під’їзд.

Новини, події Центру:

Відкрито набір на практичні тренінги: Розвиток бізнесу в ОТГ та Комунальне підприємство як бізнес

Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» продовжує освітню програму та  пропонує практичний тренінг для економістів та інвестменеджерів об’єднаних територіальних громад та представників комунальних підприємств.

ТЕМА 1: «Підвищення інституційної спроможності об’єднаних територіальних громад у розвитку малого та середнього підприємництва в громаді, розробки проєктів місцевого розвитку та залученні інвестора».

ТЕМА 2: «Підвищення інституційної спроможності комунальних підприємств у застосуванні бізнес-підходів управління комунальним підприємством та диверсифікації діяльності шляхом започаткування нових комерційних напрямів діяльності».

Експерти проекту розробили програму, що буде корисною для голів  громад та їх заступників, економістів та інвестменеджерів громад, представників комунальних підприємств, депутатів місцевих рад.

Модулі будуть стосуватися особливостей розробки проєктів розвитку громади, аналізу чинників, що впливають на розвиток бізнесу в громадах, питанням налагодження співпраці з місцевими підприємцями, інструментам промоції громади, а також можливостей розширення напрямків діяльності комунальних підприємств та участі у інвестиційних проєктах.

Реєстрація на практичний тренінг та подробиці курсу за посиланням.

Онлайн зустріч-знайомство з тренінговим курсом та командою тренерів вже 13 та 14 травня

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...