Центр інформаційно-методичної і правової допомоги та розвитку громад

Метою роботи Центру є сприяння сталому розвитку місцевого самоврядування та відновлення територіальних громад Харківщини.

Центр розміщується за адресою у Харкові: майдан Свободи, 5, Держпром, 6 під’їзд.

Новини, події Центру:

У Первомайській ЦРЛ нове медичне обладнання

Впровадження мініпроєкту «Сучасна медицина ІІ рівня – впевнений крок до здоров'я нації», що став одним з переможців обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», дозволило покращити оснащення КНП «Первомайська центральна районна лікарня» та можливості лікування пацієнтів, хворих на COVID-19.

Для хірургічного відділення районної лікарні придбано сучасне медичне обладнання. Зокрема, швейцарський операційний стіл, апарат ШВЛ експертного класу, електрохірургічний апарат BOWA, помпа аспірації та іригації, три медичних портативних аспіратори.

Загальний бюджет проєкту – 1,5 млн грн, з яких 750 тис грн – обласне співфінансування, 114 тис грн – кошти Красненської сільської ради, яка стала ініціатором мініпроєкту, 445 тис грн спрямовано з міського бюджету, решта – кошти інших сільських бюджетів, сільськогосподарських і фермерських підприємств району.

Мініпроєкт «Сучасна медицина ІІ рівня – впевнений крок до здоров'я нації» обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» - приклад успішного співробітництва територіальних громад.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...