Навчальні заходи

Кущовий семінар-практикум відбувся у Валках

Сьогодні у Валках відбувся кущовий семінар-практикум для керівників місцевих рад Валківського, Богодухівського, Коломацького, Краснокутського, Нововодолазького районів області.

Участь у заході взяли перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, народний депутат України Олександр Біловол, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов, голова Валківської районної ради Юрій Яцина, голова райдержадміністрації Олександр Холодний.

Відкриваючи роботу семінару, Олена Олешко підкреслила, що практика проведення подібних заходів дає позитивний результат, адже тут обговорюються питання діяльності місцевого самоврядування, вносяться пропозиції щодо вирішення широкого кола проблем, та виступила з ініціативою продовжити такі зустрічі у другому півріччі.

В ході кущового семінару розглядались питання, що стосуються земельного законодавства, нового порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, участі територіальних громад у програмах, конкурсах, грантах, спрямованих на розвиток місцевого самоврядування, норм антикорупційного законодавства.

З доповідями виступили головний редактор газети «Місцеве самоврядування» Віра Козіна, голова постійної комісії облради з питань бюджету, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Людмила Немикіна, начальник відділу державної землевпорядної експертизи Головного управління Держземагенства у Харківській області Богдан Криницький, начальник реєстраційної служби Головного управління юстиції у Харківській області В’ячеслав Ус та керівник виконавчого апарату Харківської обласної ради Сергій Клименко.

Підбиваючи підсумки роботи семінару, Микола Тітов закликав присутніх до 25 червня поточного року підготувати свої пропозиції стосовно вирішення питань, зокрема, щодо застосування антикорупційного законодавства, земельного законодавства, які порушувались в ході семінару.

«Проблеми, якими живуть органи місцевого самоврядування, потребують вирішення не тільки на фінансовому, але й на організаційно-правовому рівні. Поки що багато неузгодженостей у нашому законодавстві. Законодавство, закріплюючи певні зобов’язання, іноді зовсім не враховує фактичного стану місцевого самоврядування. Необхідно обов’язково надавати ваші пропозиції, щоб можна було вийти з ними від Асоціації органів місцевого самоврядування на вищий рівень влади. Тоді ми зможемо бачити результати нашої роботи», - підкреслив Микола Тітов та повідомив, що вже у другій декаді липня планується розпочати проведення навчань для керівників місцевих рад у новому форматі.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...