Триває обговорення змін до Основного Закону

Зміни до Конституції в частині децентралізації обговорили сьогодні під час онлайн-зустрічі народних депутатів, представників Мінрегіону, всеукраїнських та місцевих асоціацій органів місцевого самоврядування, місцевих рад, конституціоналістів, науковців, експертів, всього близько 50 учасників з різних областей України та міста Києва.

 Учасники онлайн-зустрічі приділили увагу кільком тематичним блокам: майбутня структура адміністративно-територіального устрою, повноваження місцевого самоврядування та відповідне ресурсне забезпечення, державна влада і нагляд.

 За дорученням президента Асоціації, голови обласної ради Сергія Чернова, участь в обговоренні взяв перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов, який представив пропозиції до законопроєкту щодо внесення змін до Конституції в частині децентралізації, напрацьовані на базі відповідного проєкту, схваленого Правлінням Української асоціації районних та обласних рад.

 Учасники онлайн-наради вирішили створити зменшену за складом робочу групу, яка підготує остаточний текст законопроекту з урахуванням висловлених під час обговорень пропозицій.

 Проект змін до Основного Закону планується внести на розгляд парламенту та направити до Конституційного суду в травні.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...