У Києві відбулося обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації влади

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов взяли участь в черговому обговоренні змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

Сьогодні у Києві відбулася зустріч представників Офісу Президента України, народних депутатів, членів Конституційної комісії з підготовки змін до Конституції, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування та науковців.

В ході зустрічі учасники обговорювали основні положення Концепції внесення змін до Конституції України, нові поняття та терміни, такі як «Повіт», «Муніципалітет», «Рада громади муніципалітету» та інші.

Після сьогоднішньої зустрічі пропозиції будуть узагальнені та надані на розгляд до Кабінету Міністрів України для подальшої підготовки відповідного законопроекту.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...