Експертна дискусія “Система місцевого самоврядування в державі”

відбулася сьогодні в рамках обговорення процесу змін до Конституції України в частині децентралізації.

 Серію комітетських експертних дискусій проводить Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

 Участь у заході в режимі відеоконференції взяв перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов, народні депутати, експерти Мінрегіонбуду, всеукраїнських асоціації органів місцевого самоврядування тощо.

 Учасники обговорили питання розподілу повноважень органів місцевого самоврядування різних рівнів між собою, а також між органами місцевого самоврядування та органами державної влади. Дискусія проводилася навколо майбутньої системи місцевого самоврядування субрегіонального та регіонального рівнів.

 Напрацьовані пропозиції учасників будуть узагальнені Комітетом та враховані при підготовці відповідних змін до Конституції України.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...