На Харківщині продовжується вивчення питань, пов’язаних з проведенням перших сесій місцевих рад та особливостями їх кадрового забезпечення

Асоціація разом із Харківською обласною радою, регіональним відділенням Асоціації міст України та виданням «Місцеве самоврядування» проводять низку семінарів-практикумів для представників новообраних рад територіальних громад із організаційних питань. Комплекс навчальних заходів організовано за ініціативи президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

 Сьогодні в режимі відео-конференцій у Будинку рад пройшов вебінар для голів територіальних громад та посадових осіб органів місцевого самоврядування Харківщини. Тема: початкові кроки організації та проведення першої сесії сільської, селищної, міської ради для територіальних громад, у яких змінилася конфігурація після місцевих виборів 2020 року.

 Участь у навчально-практичному заході взяли а відповіли на запитання перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов, начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв'язків обласної ради Олена Кулик, виконавчий директор Харківського регіонального відділення Асоціації міст України Віктор Мірошник та інші.

 Під час вебінару розглянули питання організації роботи представницьких органів громад після місцевих виборів, формування порядку денного перших сесій рад, регламенту їх роботи. Після чого увага учасників вебінару перемістилася на організаційні та кадрові питання, трудові правовідносини. Також темою дискусії стало проведення інвентаризації комунального майна в громадах, що приєдналися до вже створених територіальних громад або в тих, які набули цього статусу після виборів.

 Спікери відповідали на запитання, які представники громад надсилали в чаті та задавали онлайн. Учасники практикуму мали можливість розповісти про поточну ситуацію в громаді після місцевих виборів та отримати рекомендації фахівців щодо того, яким чином розв'язати ту чи іншу проблему або вибудувати алгоритм подальших дій.

 Питання організації перших сесій роз'яснювала головний редактор видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», юрист в Factor Group of companies Яна Брусенцова. Про особливості кадрового забезпечення органів місцевого самоврядування та трудових правовідносин, розповів головний редактор журналу «Держслужбовець» Андрій Мацокін.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...