Триває набір в Школу лідерів громад 2021

З 15 квітня по 10 травня відбувається відбір на програму Школи лідерів громад 2021 року.

Школа лідерів громад – це навчальна програма, створена об'єднувати місцевих лідерів з усіх регіонів України та допомагати їм розвивати їхні громади. Проєкт існує з 2015 року під егідою Української школи політичних студій та Лабораторії законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Учасники вивчатимуть принципи ефективного управління, інструменти громадської участі та інші аспекти реформи децентралізації, а також отримають довгострокове менторство для вирішення нагальних потреб громад.

До участі у програмі запрошуються люди, які: є представниками місцевого самоврядування всіх рівнів, головами територіальних громад, місцевими активістами та волонтерами, мають значні професійні здобутки, займають активну життєву позицію, демонструють лідерські якості, володіють потенціалом плідного використання знань, отриманих в рамках проєкту, на користь суспільству та громаді, мають кредит довіри та підтримку громади, зможуть долучити свою громаду до програми екологічного менторства та співпрацювати з консультантом з екологічних питань, готові працювати з громадою за допомогою інструментів, отриманих під час навчання, після завершення програми.

Подати заявку можна до 10 травня включно. Проведення програми планується в офлайн-форматі. Участь у програмі є безкоштовною.

З умовами набору та анкетою можна ознайомитися тут.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...