Делегація Харківщини бере участь у Конгресі відбудови України COMMON FUTURE

7-8 жовтня 2024 року у Познані (Польща) проходить Конгрес відбудови України COMMON FUTURE.
Від Харківської обласної ради взяв участь заступник керуючого справами, начальник управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Максим Колінько та представники 18 громад Харківщини.
Протягом першого дня в порядку денному Конгресу більше 10 панелей.
Під час панельної дискусії «Відбудова Харківської області - потреби, плани, проекти місцевої влади» представники Ізюмської, Валківської, Чкаловської, Лозівської, Богодухівської та Первомайського громад Харківщини мали змогу донести європейським колегам про масштаби руйнувань, які завдала російська агресія та про плани відновлення регіону.
Максим Колінько виступив на панелі за темою «Регіональні органи самоврядування та міста-рятівники у процесі відбудови України».
Начальник Савинської селищної військової адміністрації Оксана Супрун та журналіст радіо «Накипіло» Володимир Носков приймали участь у дискусії на тему «Ветеранам потрібна підтримка - економіці потрібні ветерани. Від психологічної та медичної допомоги до навчання професіям майбутнього».
Довідково. Це другий конференційно-виставковий захід, організований компанією Grupa МТР у співпраці із мериторичними партнерами: Польсько-українською господарчою палатою та Польською асоціацією роботодавців будівельної галузі. Метою СОММON FUTURE є представлення сфер співробітництва у процесі післявоєнної відбудови України та її підтримки на шляху до офіційного членства в Європейському Союзі. Патронат Конгресу надали Міністерство розвитку і технологій Республіки Польща, Міністр закордонних справ Республіки Польща та Голова Ради з питань співпраці з Україною.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...