ФОРУМ “ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ 2024. ЗАКОНОДАВЧИЙ ПОРЯДОК ДЕННИЙ”

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь та виступила на Форумі “Децентралізація 2024. Законодавчий порядок денний”.

Метою Форуму стало продовження обговорення учасниками реформи децентралізації законодавчого порядку денного у сфері децентралізації, спільного визначення потреб та подальших завдань реформи в умовах широкомасштабного збройного вторгнення росії в Україну.

Тетяна Петрівна під час виступу повідомила, що реформа децентралізації безперечно успішна, але для успішного її завершення,  законодавство потребує істотних змін стосовно розмежування повноважень, як між органами державної влади та органами місцевого самоврядування, так і  між різними рівнями місцевих рад, зокрема, щодо функціонування районних рад.

Також у режимі онлайн взяли участь у Форумі перший віцепрезидент – виконавчий директор Асоціації, Микола Тітов та керівники місцевих рад Харківщини  - члени Асоціації.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...