Засідання Робочої групи Комітету Верховної Ради України

Сьогодні відбулося третє засідання Робочої групи Комітету, за участі народних депутатів України, представників НАДС, Секретаріату КМУ, Мінінфраструктури, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування,  експертів та інших зацікавлених осіб.

Модератором заходу виступив Віталій Безгін, народний депутат України і керівник Робочої групи Комітету Верховної Ради України з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання участі державних органів та органів місцевого самоврядування в реалізації програм та проектів міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва» (реєстр. № 10284).

У заході взяв участь та виступив експерт УАРОР, перший віцепрезидент – виконавчий директор Асоціації, Микола Тітов.

На засіданні обговорили, зокрема:

- про деякі особливості зняття обмежень, встановлених законодавством у сфері запобігання корупції, на отримання посадовими особами органів місцевого самоврядування напряму виплат за виконання обов’язків із забезпеченням впровадження програми та/або проекту міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва;

- щодо порядку погодження та реєстрацію договорів або угод в рамках програм або проектів міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва в центральному органі виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну регіональну політику;

- залучення органів місцевого самоврядування працівників Агенцій регіонального та місцевого розвитку для реалізації програми або проекту міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва;

регламентація в законопроєкті питань щодо ухвалення органами місцевого самоврядування тристоронніх договорів з громадськими об’єднаннями та програмами міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва.

Робота над законопроєктом буде продовжена.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...