Засідання Робочої групи Комітету Верховної Ради України

Сьогодні відбулося засідання Робочої групи, за участі народних депутатів України, представників всеукраїнських асоціацій, експертів та інших зацікавлених осіб.

Модератором заходу виступив Віталій Безгін, народний депутат України і керівник Робочої групи Комітету Верховної Ради України з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання участі державних органів та органів місцевого самоврядування в реалізації програм та проектів міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва» (реєстр. № 10284).

У заході взяв участь та виступив експерт УАРОР, перший віцепрезидент – виконавчий директор Асоціації, Микола Тітов.

На засіданні обговорили, зокрема, деякі особливості правового регулювання порядку встановлення посадовим особам місцевого самоврядування виплат за додаткове навантаження, пов’язане з виконанням обов’язків за програмою допомоги та/або грантом Європейського Союзу, урядів та/або муніципалітетів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ, та розгляд пропозицій, внесених народними депутатами України для підготовки проекту до другого читання, зокрема в частині змін до чинного Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» № 2493-III від 07.06.2001 року (поправки за №№ 1-25), нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» № 3077-IX від 02.05.2023 року, Закону України «Про запобігання корупції» та Закону України «Про громадські об'єднання».

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...