Тетяна Єгорова-Луценко президент Асоціації, голова Харківської обласної ради прийняла участь у засіданні Бюро Європейського комітету регіонів у Брюсселі в якості спеціального доповідача

Тетяна Єгорова-Луценко поінформувала європейських партнерів про велику подію для України - Саміт миру в Швейцарії. ? "Ми змогли об'єднати 101 державу й міжнародну організацію навколо встановлення миру в Україні.
Результат - спільне комюніке. Головне – ядерна та продовольча безпеки, гуманітарний напрямок. Усі позиції, на яких наполягала Україна, враховані. ?Незабаром другий Саміт миру. Президент Володимир Зеленський його вже анонсував. ☝️
Наголосила у необхідності термінової допомоги від європейських друзів:
☑️ у відновленні енергосистеми, більшу частину якої зруйнувала ерефія. В таких регіонах та містах як Харків повністю зруйновані ТЕЦ та підстанції. Поки ЗСУ виборюють справедливу перемогу, країна потребує від партнерів обладнання для енергобезпеки та прямої фінансової підтримки;
☑️ у вирішенні питання дефіциту електроенергії за рахунок високоефективної, децентралізованої, маневреної газової генерації.
☑️ у наданні систем ППО для регіонів, які наближенні до кордону з росією, і є більш уразливими до ракетних атак.
"Вдячна за порозуміння другу України пану Кардейро, який висловив нам свою підтримку та закликав членів Європейського Комітету регіонів допомогти українським містам та регіонам підготувати енергосистему до зими.
Він наголосив, що цей процес не підлягає дебатам та довгому обговоренню, а потребує негайного вирішення.?
‼️Важливо Бюро - це група членів Європейського комітету регіонів, яку можна вважати його політичною рушійною силою. Бюро формулює політичні пріоритети та контролює їх виконання.
Тож сподіваюсь на підтримку наших постійних та надійних партнерів, які пліч-о-пліч з нами в боротьбі з ворожою агресією країни-терориста.?
Дякую Президенту Європейського Комітету регіонів пану Вашку Алвесу Кардейро за запрошення та активну участь в житті українського народу.??", зазначила Тетяна Петрівна.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...