10 років інструменту співробітництва громад: 17 червня DOBRE та Офіс Конгресу презентують результати дослідження

17 червня об 11:00 розпочнеться презентація результатів дослідження застосування територіальними громадами інструменту співробітництва громад.

Успішність та ефективність реалізованих проєктів у межах співробітництва, поширені форми співробітництва та сфери, висновки та пропозиції подальших кроків розвитку інструменту співробітництва громад – ці та інші аспекти дослідження обговорять учасники заходу.

До участі запрошені народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, представники органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, представники проєктів міжнародної технічної допомоги.

Дослідження проведено Програмою USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) у співпраці з Офісом Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Трансляція наживо на Facebook-сторінках Програми DOBREУКМЦКонгресу, порталу «Децентралізація».

Нагадаємо, співробітництво громад – перший інструмент, створений у межах реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади для розвитку територіальних громад. 17 червня 2014 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про співробітництво територіальних громад».

Більше про співробітництво громад дізнавайтеся у секторальній рубриці порталу "Децентралізація".

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...