Допомога дітям

За зверненням керівництва КНП Харківської обласної ради «Міжобласний спеціалізований медико-генетичний центр -центр рідкісних (орфаних) захворювань», делегація Ради Почесних громадян Харківської області за підтримки волонтерської організації «Крок в нове життя», яку очолює Раріна Наталія Миколаївна, передали генератор для забезпечення безперебійного живлення обладнання Центру.

Серед основних завдань Центру є проведення розширеного неонатального скринінгу новонароджених 6-ти областей України (Харківська, Полтавська, Чернігівська, Сумська, Черкаська, Запорізька) на виявлення 21 спадкового захворювання та вже було обстежено  майже 44 тисячі новонароджених та виявлено 25 новонароджених зі спадковою патологією.

Також фахівці Центру проводять селективний скринінг на смертельно-небезпечні хвороби дітям родин військових Збройних Сил України.

Олена Гречаніна, доктор медичний наук, професор, Почесний громадяни Харківської області ознайомила членів делегації з роботою Центру та медичним обладнанням для ефективного та своєчасного виявлення захворювань та лікування дітей.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...