За 2023 рік громади добровільно перерахували понад 16 млрд грн на потреби ЗСУ - Міноборони

Територіальні громади самостійно ухвалювали рішення щодо виділення коштів безпосередньо тим військовим частинам і на ті напрямки, які вважали найбільш пріоритетними. 


Таким чином протягом минулого року субвенції громад були спрямовані: 

  • 11,6 мільярда гривень ‒ для Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій, Сил територіальної оборони, Повітряних і Військово-Морських сил;
  • 2,53 мільярда гривень ‒  для Сил логістики, Сил підтримки, Військ зв’язку та кібербезпеки, Медичних сил, Державної спеціальної служби транспорту;
  • 750 мільйонів гривень ‒ для інших військових формувань (військові навчальні заклади, військова служба правопорядку тощо)

Крім зазначених сум, додатково ще 1,3 млрд грн місцева влада спрямувала безпосередньо у державний бюджет для закриття нагальних потреб Збройних Сил. Передусім, це підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення, закупівля БПЛА та комплектуючих до них, човнів, засобів РЕБ та акумуляторних батарей для транспортних засобів. Розпорядженням Уряду ці кошти спрямовано Міністерству оборони для перерахування визначеним Генеральним штабом військовим частинам. 

“Ці вчинки громад – доказ того, що місцеве самоврядування в Україні свідоме і стійке, воно справді втілює принципи демократії та автономії навіть в непростий воєнний час. Коли більшість об’єднаних спільною метою громадян донатять, їхні представники у місцевому самоврядуванні також поважають вибір людей і підтримують те, що зараз для кожного надважливо. З боку Міністерства оборони ми робитимемо все можливе, щоб кожна виділена громадами гривня була спрямована на потреби наших воїнів та використана з максимальною ефективністю. Сильне місцеве самоврядування повинне мати впевненість, що на центральному рівні уряд залишиться надійним партнером у спільній справі”, – зазначив заступник Міністра оборони Юрій Джигир. 

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...