Оприлюднено План заходів з виконання рекомендацій ЄК. Серед іншого в документі – політика згуртованості

Регіональна політика та координація структурних інструментів – в урядовому Плані заходів з виконання рекомендацій Європейської Комісії, представлених у Звіті про прогрес України в рамках Пакета розширення Європейського Союзу 2023 року.

Документ Кабінет Міністрів України оприлюднив 16 лютого.

Виходячи з Плану заходів, до березня 2024 року Уряд планує оновити Державну стратегію регіонального розвитку на 2021-2027 роки, до грудня 2024 року – модернізувати державний фонд регіонального розвитку з впровадженням нових принципів: народовладдя шляхом голосування за проекти на Порталі Дія; фінансування на основі результативності; кредитування за пріоритетними напрямами державної, регіональних та місцевих стратегій регіонального розвитку.

Також Уряд планує: до червня 2024 року «вжити необхідних заходів для впровадження закону про засади державної регіональної політики, зокрема з огляду на різний вплив війни на різні регіони України»; до грудня – «посилити спроможність регіональних і місцевих адміністрацій у підготовці відповідних проектів розвитку» та «посилити координаційні рамки регіональної політики для забезпечення систематичного та інклюзивного залучення регіональних та місцевих заінтересованих сторін, координуючої ролі Мінінфраструктури та належного регіонального підходу до діяльності Агентства відновлення.

Нагадаємо, днями у Києві відбувся круглий стіл «Європейська політика згуртованості: як відкрити двері до європейських фондів», на якому акцентували на першочергових кроках євроінтеграційного шляху України.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...