Тетяна Єгорова-Луценко бере участь у 159 пленарному засіданні Комітету Європейських Регіонів

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко наразі перебуває із робочою поїздкою у Брюсселі.
«Як Президент УАРОР беру участь у засіданні в офіційному статусі спостерігача. Цей статус дозволяє бути присутнім на усіх заходах Комітету, і, фактично, - працювати на сесіях, вчитися, комунікувати з представниками європейських інституцій, знати як вони працюють. Представники польських міст та регіонів ( перед вступом Польші до ЄС) теж мали такий офіційний статус», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.
Вона також відзначила, що зараз проводяться перемовини щодо того, аби представники всіх всеукраїнських асоціацій теж його отримали.
«Це наближатиме до Євросоюзу і дозволить швидше інтегруватися у європейську спільноту. Нагадаю, що надання статусу офіційного спостерігача - це одна з 10 ініціатив Плану підтримки України, озвучена Президентом Комітету Європейських Регіонів паном Вашко Алвесом Кордейро під час Міжнародного саміту міст та регіонів, який пройшов у квітні минулого року під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Слідуємо стратегії. Перші результати вже є», - повідомила президент Асоціацїі,очільниця обласної ради.
Сьогоднішня сесія КЄР, була присвячена в тому числі інтегрованому політичному підходу ЄС щодо підтримки інновацій на місцях для "зеленого" та цифрового переходу, інструментам управління ризиками та ринкового регулювання для посилення стійкості європейського сільського господарства, дебатам щодо пріоритетів бельгійського головування і щодо місцевих справ ЄС.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...