На базі обласної стоматполіклініки запрацював клініко-симуляційний стоматологічний центр Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна

Президент Асоцціації, голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко ознайомилась з роботою нового закладу.
«Є багато закладів вищої освіти, яким обласна рада надала можливість працювати на базі обласних лікарень, але нажаль не всюди були належним чином облаштовані приміщення і умови не відповідали сучасним вимогам. Тому сьогодні для нас важливо було подивитися, як впорався з реалізацією цього проєкту наш потужний ХНУ ім. В.Н. Каразіна. Результат - створення унікального для Харкова та України Центру. Вже на цій сесії обласної ради буде розглядатися питання стосовно надання вишу приміщень на базі комунальних закладів для реалізації подібних проєктів задля підвищення рівня освіти студентів і відпрацювання ними практичних навичок», - зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.
Центр обладнано сучасним симуляційним навчальним обладнанням від відомих Європейських брендів, стоматологічними установками та дентальним мікроскопом, що дозволяє не тільки забезпечити підготовку майбутніх фахівців та підвищення кваліфікації практикуючих лікарів-стоматологів, але й надавати на базі центру висококваліфіковану стоматологічну допомогу населенню із залученням науковців Каразінського університету та клініцистів Харківської обласної стоматологічної поліклініки. Заняття зі слухачами здійснюватиме кафедра стоматології медичного факультету Каразінського університету та Каразінська школа стоматології.
«Коли ми розуміємо, що є синергія, є взаєморозуміння, коли ми робимо одну спільну справу, коли в нас є бажання не лише проживати життя, а залишити щось після себе, то і результат буде відповідним. Я дуже вдячна голові обласної ради Тетяні Єгоровій-Луценко, обласній військовій адміністрації, керівництву поліклініки, і людям, які вірили в те, що клініко-симуляційний центр потрібен. Коли ми отримували ліцензію, члени комісії відмітили, високий рівень наших наукових і практичних можливостей, і це в період воєнного стану», - сказала ректорка ХНУ ім.В.Н.Каразіна Тетяна Кагановська.
Унікальність центру полягає у гармонійному поєднанні можливостей класичної міждисциплінарної університетської освіти, сучасної теоретичної підготовки, інноваційних симуляційних технологій навчання та відпрацювання практичних навичок в умовах реальної клінічної практики для слухачів всіх категорій, що створює унікальне освітньо-професійне середовище для формування майбутніх та практикуючих лікарів-стоматологів Європейського рівню.
«Створення цього центру - це лише перший крок, ми будемо і надалі підтримувати медичні кафедри. Бо головна наша задача - лікувати людей на самому високому рівні», - сказав головний лікар КНП «Харківська обласна стоматологічна поліклініка» Євген Волосов.
Центр має значний науковий потенціал та стане місцем проведення науково-дослідних робіт, виконання соціальних та міжнародних програм, проведення майстер-класів, тренінгів, науково-практичних конференцій тощо.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...