Відбулись загальні збори членів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області

Президентка Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області,голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко разом з начальником ХОВА Олегом Синєгубовим на початку засідання привітали голів громад та очільників військових адміністрацій з Днем місцевого самоврядування та вручили відзнаки.
«Україну у світі знають не лише, як сильну країну, а українців, - як сильну націю, нас знають по досягненням окремих українських регіонів, міст, громад. Представники органів місцевого самоврядування Харківщини беруть участь у заходах, що проходять на європейських майданчиках, реалізують проєкти у співпраці з міжнародними партнерами, працюють зі своїми командами, не покладаючи рук, на місцях. Я, як голова обласної ради, як президентка Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області вітаю всіх вас з професійним святом і хочу подякувати кожному за вашу роботу. У нас багато планів по відновленню та розвитку регіону. Попри обстріли ми доводимо, що можемо реалізовувати будь-які ініціативи, спрямовані на покращення добробуту людей. І сьогодні для мене дуже важливо, що на засіданні присутній начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, який усіляко підтримує представників органів місцевого самоврядування. Наша командна робота має багато позитивних результатів, працюємо на Перемогу. Слава Україні», - зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.
На зборах Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області обговорили ряд важливих питань. Про стан та заходи антикорупційної діяльності і декларування в органах місцевого самоврядування області доповіли Вікторія Мельник, начальник відділу забезпечення діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Харківської обласної прокуратури та   Томіла  Погуляєва, начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату Харківської обласної ради.   Олена  Ковальова, заступник начальника управління, начальник відділу фінансового контролю управління з питань комунальної власності виконавчого апарату Харківської обласної ради та  Ярослав  Бєлих, радник Асоціації з питань відновлення та розвитку територіальних громад, адвокат широко розкрили тему про особливості управління майном комунальної власності в умовах воєнного стану та компенсації за пошкоджені/знищенні об’єкти нерухомого майна. Ознайомитись із матеріалами можна тут.
Останнім в порядку денному було питання  про  реалізацію положень закону України “Про адміністративну процедуру», який набирає чинності 15 грудня поточного року. Спікером з даного питання виступив Олександр Зима, к.ю.н, доцент кафедри адміністративного права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.
Зважаючи на важливість та актуальність запитань від учасників Загальних зборів, Тетяна Єгорова-Луценко ініціювала проведення навчальних заходів для профільних спеціалістів місцевих рад із залученням науковців та фахівців щодо вивчення практики компенсації за пошкоджені/знищені обʼєкти нерухомого майна, а також - підготовку інформаційного довідника з розʼясненням проблемних питань та питання про  реалізацію деяких положень закону України “Про адміністративну процедуру».
 
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...