7 листопада - міжнародна конференція «Реформа децентралізації: дорожня карта»

7 листопада Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Програми «U-LEAD з Європою» презентують проєкт «Дорожня карта реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні».


У заході візьмуть участь, Віце-прем’єр-міністр з відновлення – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, голови дипломатичних місій в Україні, представники Євросоюзу, Офісу Ради Європи, народні депутати, а також мери міст та голови територіальних громад, представники міжнародних проєктів, лідери міжнародних неурядових партнерських організацій та профільні експерти.

Учасники конференції обговорять такі питання:

  • Що таке сильна громада? Фінансова спроможність та місцевий економічний розвиток.
  • Планування відбудови: цілі регіональної політики та потреби місцевого самоврядування.
  • Як цифровізація слугує цілям децентралізаційної реформи.
  • Майбутнє децентралізації на шляху до вступу в Євросоюз.

Презентуватиме проєкт дорожньої карти реформи децентралізації заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

Зареєструватись можна за посиланням.


Децентралізація – реформа, яка розпочалася 2014-го року і покликана забезпечити збалансований підхід до розвитку громад та регіонів, посилити спроможність на місцях. Новий виклик для реформи – реалізація в умовах війни та процесів відбудови.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...