Тетяна Єгорова-Луценко представляє регіони України на 157 пленарній сесії Комітету Європейських регіонів у Брюсселі.

На дебатах, присвячених підтримці України місцевими та регіональними органами влади, президент Асоціації, голова Харківської обласної ради, Тетяна Єгорова-Луценко акцентувала увагу на такому:
❗️Україна має стати повноцінним членом Комітету Європейських регіонів. Ми готові достойно представляти нашу країну і наші регіони.
❗️Ми вдячні за підтримку, яку надають країни Європи Україні. Але для того, щоб ми скоріше виграли цю війну і побороли російський тероризм, саме зараз, допомога має стати ще масштабнішою, а Європа - ще згуртованішою у боротьбі з екзистенційною загрозою, якою, як ми всі розуміємо, є рф. Українці доводять свій європейський вибір щодня, ми боремося не лише за свою країну, ми боремося за майбутнє усієї Європи.
❗️Маємо активізувати співробітництво між українськими громадами та муніципалітетами європейських країн. Подякувала європейським партнерам за вже існуючу співпрацю і підтримку✊Саме міста та регіони відіграватимуть ключову роль у відновленні країни.
❗️Вдячні за можливість регіонам відкривати представницькі офіси у Комітеті.
❗️Незважаючи на те, що в Україні триває війна, процес децентралізації ніхто не скасовував. Це є необхідною умовою для подальшого розвитку країни та продовження курсу на євроінтеграцію. Опираючись на найкращі європейські практики, досвід ми продовжуємо працювати. Сподіваємось на подальшу підтримку ЄС.
❗️Україна завжди була, є і буде сильною європейською країною, гідним партнером для Комітету Європейських регіонів і для усього світу.
Тетяна Петрівна подякувала за роботу Європейського альянсу міст та регіонів для відбудови України, який був створений у липні минулого року, а також за організацію відпочинку дітей у літніх таборах європейських країн. Ще одним важливим внеском у пакет підтримки України від ЄС є ініціатива по створенню Українського фонду на 50 млрд євро.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...