Інтеграція внутрішньо переміщених осіб у громади - посібник для органів місцевої влади

Російське повномасштабне вторгнення спричинило тяжкі наслідки для України. За даними Міністерства соціальної політики України, близько 4,9 млн українців стали внутрішньо переміщеними особами. Щоб підтримати громади, які приймають ВПО, був створений безкоштовний посібник-порадник з інтеграції нових мешканців та мешканок у громади.


Цей посібник покликаний допомогти органам місцевої влади краще розуміти виклики та можливості, що виникають у зв’язку зі змінами у складі громади. У ньому йдеться про методи та інструменти виявлення потреб різних груп, джерела даних, особливості збирання, верифікації та аналізу інформації.

Автори не оминули увагою й важливість створення сталих програм підтримки внутрішньо переміщених осіб, ефективні способи комунікації місцевої влади громади з новими мешканцями, а також те, як будувати успішне партнерство між громадами для підтримання та інтеграції внутрішньо переміщених осіб.

ЗАВАНТАЖИТИ посібник (PDF, 7,1 МБ).

Видання буде корисним для представників органів місцевого самоврядування як тих громад, де мешкають внутрішньо переміщені особи, так і тих, які вже опікуються поверненням своїх жителів до звільнених населених пунктів; для представників місцевих військових адміністрацій, громадських організацій, зокрема релокованих; для всіх, кого цікавить тема інтеграції внутрішньо переміщених осіб в Україні, відновлення, розвиток громад і територій.


Посібник «Порадник з інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади» підготовлений в межах програми «Стійкість», що виконується Фондом Східна Європа у межах консорціуму громадських організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.

Зміст цього видання є винятковою відповідальністю авторського колективу – Ірини Куропась, Любові Ропало, Анатолія Ткачука, і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, Фонду Східна Європа та організацій-партнерок консорціуму.

Розповсюджується безкоштовно.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...