Діалоги про перспективи діяльності районних рад

Перший віцепрезидент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов та  віцепрезидент, керівник секції  районних рад Асоціації, голова Чугуївської районної ради Ірина Постнікова  взяли участь  та виступили у Круглому столі «Діалоги про перспективи діяльності районних рад», який був організований Українською асоціацією районних та обласних рад та проведений у комбінованому режимі на платформі «УКРІНФОРМ».

Учасниками заходу були: керівники районних рад, науковці, експерти,  представники Центральних органів влади, польські колеги, міжнародні  партнери, представники місцевих рад та їх всеукраїнських асоціацій.

Учасники заходу обговорили наслідки децентралізації для районних рад, їх повноваження, проблемні питання та подальші напрями функціонування районних рад, як конституційних органів, які представляють спільні інтереси  територіальних громад на субрегіональному рівні.

Висновки та рекомендації учасників Круглого столу будуть направлені організатором до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України для врахування при вдосконаленні законодавства в рамках реформи з децентралізації влади.

 

 

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...