Підтримка продовольчої безпеки територіальних громад

В Харківській області триває низка заходів, спрямованих на покращення продовольчої безпеки територіальних громад

З метою посилення продовольчої безпеки територіальної громади та  підтримки розвитку домогосподарств, сьогодні мешканцям селища Печеніги було роздано курчат. Також, організаторами, на цьому тижні заплановано роздача кормів для цих домашніх птахів.  

За дорученням президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко участь у заході взяв керівник Центру інформаційно-методичної і правової допомоги та розвитку громад Асоціації – Сергій Азізян.

Курчата роздані безоплатно за підтримки Міжнародної гуманітарної організації Corus International у партнерстві з  “ГО Харківський обласний центр дорадництва” та Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

Напередодні в Печенізькій громаді дорадники провели тренінги на тему: «Відновлення засобів існування у сільському господарстві», прочитали лекції з догляду і вирощування домашніх птахів та їх ефективного використання у домашньому господарстві. У селищі Печеніги в навчанні взяли участь 3 групи із 125 мешканців.

Проєкт фінансується урядами Ірландії, Франції та Японії. Його мета - підтримати жителів сільської місцевості України, на життя яких вплинула війна.

Далі серед населення громад планується продовжити низку освітніх семінарів з птахівництва та овочівництва, а також заходи з технічної допомоги для розвитку домогосподарств і фізичних осіб - підприємців, які займаються сільським господарством.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...