30 травня - круглий стіл: Актуальні питання місцевого самоврядування в умовах воєнного стану та подальші завдання децентралізації

30 травня 2023 року о 15:30 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться круглий стіл на тему «Актуальні питання місцевого самоврядування в умовах воєнного стану та подальші завдання децентралізації».


Це буде перша із двох зустрічей на тему актуальних питань децентралізації, яку проводить Український кризовий медіа-центр у рамках Програми USAID DOBRE.

Участь у зустрічі візьмуть:

  • В’ячеслав Негода, керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України;
  • Браян Кемпл, керівник Програми USAID DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність»;
  • очільники громад-партнерів Програми USAID DOBRE із Запорізької, Чернігівської, Миколаївської, Чернівецької, Кіровоградської, Тернопільської областей.

Ключові питання обговорення:

  • Які незавершені завдання децентралізації перешкоджають ефективній діяльності місцевого самоврядування базового рівня?
  • Реалізація завдань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в період воєнного стану та після Перемоги України
  • Які проєкти законів громади пропонують винести до обговорення на майданчик Конгресу МРВ?

Модераторка: Надія Петруняк.

Перша подія буде транслюватися на Youtube-каналі Українського кризового медіа-центру, на Facebook-сторінках Програми DOBREДецентралізаціяУкраїнський кризовий медіа-центр, а також у події.

Друга зустріч на тему: «Актуальні питання місцевого самоврядування в умовах воєнного стану та подальші завдання децентралізації» із В’ячеславом Негодою, Браяном Кемплом та очільниками громад-партнерів Програми USAID DOBRE Запорізької, Чернігівської, Миколаївської, Чернівецької Кіровоградської, Тернопільської областей відбудеться 31 травня. Запис події Український кризовий медіа-центр опублікує на Youtube-каналі DOBRE-практики.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...