Тетяна Єгорова-Луценко провела зустріч в онлайн-форматі з губернатором штату Огайо Майком ДеВайном

Завершуючи відрядження до Вашингтону (США) голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко провела перемовини з губернатором штату Огайо Майком ДеВайном за підтримки Повноважного Посла України в США Оксани Маркарової.
«Вдячна пану губернатору за цю зустріч. Тим більше, він дуже оперативно відреагував на лист із моїм проханням зустрітися та вже через два дні в нас відбулась розмова. До слова, губернатор штату Огайо - посада виборна. Надзвичайно важливо, що ми домовились про підписання Протоколу щодо співпраці штату з Харківською областю», - сказала Тетяна Єгооова Луценко.
Також під час зустрічі сторони обговорили напрямки, по яким американська сторона готова допомагати Харківській області. Перш за все, мова про медичну сферу, а саме прийняття на лікування громадян (у важких випадках), зокрема жінок та дітей. Також домовились налагодити співпрацю щодо обміну досвідом у сфері освіти (в Огайо велика кількість університетів, серед яких ті, що входять у ТОП 10 найкращих вишів США).
Майк ДеВайн запевнив про готовність штату надавати Харкіщині гуманітарну допомогу, а також у майбутньому долучитися до відновлення нашого регіону.
Довідково. В Огайо мешкає майже 12 мільйонів людей, найбільшими секторами економіки штату є промисловість та фінанси. Добре розвинені металургія, машинобудування, хімічна, аерокосмічна, харчова та інші галузі.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...