Містобудівний кодекс: у Верховні Раді розпочинають роботу з підготовки документу

21 лютого парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування доручив підкомітету з питань містобудування, благоустрою та земельних відносин в межах території забудови розпочати розробку Містобудівного кодексу.


Голова підкомітету Ганна Бондар прокоментувала, що вважає цю пропозицією необхідною:

«Впевнена, це має бути широкий публічний, чесний процес із залученням всіх суб‘єктів містобудування: мешканців, фахівців, землевласників, будівельників, девелоперів, місцевої та державної влади».  

На її думку, обговорення має бути засноване на принципах європейського діалогу із повагою до всіх сторін.

«Головною метою бачу пошук справедливого балансу інтересів. Головним інструментом - багатогранність і цінність досвіду кожної сторони. Головним викликом - поєднання короткострокових кроків і довгострокових планів відновлення і розвитку», - зазначила Ганна Бондар.

Строків та подробиць щодо процесу розробки Містобудівного кодексу поки що немає.

«Децентралізація» стежитиме за ходом роботи над цим важливим для громад документом.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...