Ізюмська громада веде перемовини про співпрацю з містом Шеннв’єр-сюр-Марн

Ізюмська громада готується побрататися з французьким містом Шеннв’єр-сюр-Марн.


Питання майбутньої співпраці Ізюмської громади та міста Шеннв’єр-сюр-Марн та підготовки відповідного проеку Меморандуму про побратимство обговорили під час онлайн-зустрічі начальник Ізюмської міської військової адміністрації Валерій Марченко та  офіційні представники міста Шеннв’єр-сюр-Марн.

Найближчим часом  Начальник Ізюмської міської військової адміністрації виступить перед депутатами Шеннв’єр-сюр-Марн, та представить ситуацію, що склалася в Ізюмській громаді внаслідок агресивної війни, яку веде росія проти України, а також представить перспективи  відновлення і розвитку громади.


Нагадуємо, налагодити партнерські відносини із зарубіжними муніципалітетами, громадам також можуть допомогти інструменти, які спеціально розробив Мінрегіон у співпраці з міжнародними програмами та проектами:

  • «Методичні рекомендації щодо міжнародного муніципального партнерства», створеного у співпраці Мінрегіону та Програми Ради Європи «Децентралізація та реформа публічної адміністрації в Україні»,
  • електронна платформа «Партнерство задля відновлення та розвитку», розробленої спільно зі швейцарсько-українським проектом «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програмою «U-LEAD з Європою».

Громадам варто також звернути увагу, що на електронній платформі можна заповнити заявку щодо бажаної співпраці з конкретним зарубіжним муніципалітетом, натиснувши кнопку «Співпрацювати».

В березні Міністерство розвитку громад та територій України ініціювало Міжнародний марафон місцевого самоврядування, спрямований на привернення уваги муніципалітетів світу до трагедії українських громад та активізації процесу налагодження побратимських відносин.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...