Засідання Правління Асоціації

Сьогодні під головуванням Президента Асоціації, Тетяни Єгорової-Луценко відбулося засідання Правління, на якому були одноголосно усіма  десятьма членами Правління прийняті важливі рішення.

«Перша та головна подія  це те, що Збройні Сили України звільнили від російських окупантів практичну усю територію Харківської області, а відтак з’явилася можливість відновлювати зруйновану інфраструктуру територіальних громад, житлові будинки, мости, дитячі садки, школи тощо. Попереду у нас дуже велика і відповідальна робота.», - зазначила Тетяна Петрівна.

Указами Президента України на базі територіальних громад області утворено 26 військових адміністрацій населених пунктів. Враховуюче це, Асоціацією було прийнято рішення перевести дані місцеві ради у Асоційовані члени. На сьогодні у складі Асоціації об’єдналися 36 місцевих рад.

Окрім того, розглянули  питання щодо:

- оптимізації складу Виконавчої дирекції Асоціації;

- коригування Кошторису надходжень та видатків на 2022 рік та надати доручення підготувати пропозиції до Кошторису на наступний рік;

- деяких змін до внутрішніх Положень Асоціації.

«Хочу також поінформувати Вас, що депутати обласної ради за моєї ініціативи засновували нову відзнаку - Знак пошани Харківської обласної ради "За заслуги перед Харківщиною". Цей Знак пошани вручається за видатну особисту хоробрість, доблесть, гідність та патріотизм під час ведення бойових дій в Україні, за особистий внесок у справу зміцнення обороноздатності Харківщини та інші заслуги.

Представники місцевого самоврядування, які проявили ці якості під час дії воєнного стану також заслуговують на таку високу нагороду.», - повідомила Президент Асоціації.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...