Харківщина продовжує розвивати співпрацю з французьким регіоном Гранд-Ест

Делегація від Харківщини на чолі з Президентом Асоціації, головою обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко провела зустріч у Страсбурзі. До складу делегації увійшли також голова постійної комісії обласної ради з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування Олег Каратуманов та голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна, представники регіонального бізнесу.
«Дуже рада зустрічі з керівником регіональної ради Гранд-Еста Жаном Роттнером. Меморандум про дружбу та співробітництво між Харківською обласною радою та французьким регіоном ми підписали ще у травні. Домовились про те, що Гранд-Ест візьме участь у відбудові Харківщини. Сьогодні ми продовжили нашу спільну роботу. Харківська делегація під час візиту до Страсбургу мала ряд важливих зустрічей. Зокрема відбувся плідний діалог з членами комітету Гранд-Ест», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.
На зустрічі були присутні: Віце-президент, що відповідає за Великий Регіон, транскордонні, європейські та міжнародні зв'язки Бріджіт Торлотен, Президент Комісії з транскордонних, європейських та міжнародних зв'язків Крістіан Дебєв, Президент Комісії з економічного розвитку Клод Стюрні, регіональний радник Олів'є Солер, радник президента з міжнародних питань Селін Бенц, Директор з транскордонного, європейського та міжнародного співробітництва Жан-Батист Кузен, координатор проектів відділу міжнародних зв'язків Анна Саже, начальник відділу промислової трансформації Ромен Фер.
Також під час візиту члени делегації з Харківщини зустрілись з економічними партнерами регіону Гранд-Ест та представниками бізнесу. Обговорили спільні проєкти та представили бізнес-плани.
«Допомогти Україні подолати російське лихо - головна мета абсолютно усіх перемовин з міжнародними партнерами. Дуже вдячні за підтримку Харківщини, яка, на жаль, у числі територій, які найбільше постраждали від російської агресії. Завдяки надійним партнерам ми не відчуваємо себе один на один з жорстоким ворогом!», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.
Разом з Жаном Роттнером Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь в інтерв‘ю, відповіли на питання журналістів стосовно того, що насправді відбувається в Україні, яка допомога потрібна наразі Харківщині, і яким може бути співробітництво з французьким регіоном.
Довідка.
Гранд-Ест (або Великий східний регіон) об’єднує історичні області Ельзас, Лотарингію, Шампань-Арденни. Населення – 5,5 мільйона. Адміністративний центр – Страсбург.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...