Сплата членських внесків до всеукраїнських та місцевих асоціацій має бути розблокована

Відповідно до Закону України «Про асоціації органів місцевого самоврядування», місцеві ради,

які на пленарному засіданні прийняли рішення про входження (утворення) асоціацій (всеукраїнським чи місцевим статусом), зобов’язані сплачувати членські внески за рахунок коштів, передбачених у місцевому бюджеті. Розмір членського внеску визначається Загальними зборами членів Асоціації.

Разом з тим,  підрозділи Державного казначейства (як і в інших регіонах) відмовляють місцевим радам у проведенні перерахувань членських внесків, що практично унеможливлює виконання як статутних завдань Асоціації щодо надання інформаційної, правової, методичної та іншої допомоги місцевим радам, так і проведення перерахувань на захищенні статті  - заробітної платні працівникам виконавчої дирекції Асоціації, а також відповідних податків, зборів, комунальних платежів тощо.

З урахуванням викладеного, Виконавча дирекція Асоціації звернулася до Президента Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» Сергія ЧЕРНОВА з пропозицією щодо необхідності у  співпраці з іншими всеукраїнськими асоціаціями, вирішити питання стосовно  розблокування підрозділами Державного казначейства перерахування місцевими радами у 2022 році членських внесків до всеукраїнських та місцевих асоціацій органів місцевого самоврядування.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...