Співпраця з міжнародними донорами – важлива складова роботи Асоціації

Віцепрезидент, керівник Центру розвитку громад Асоціації Людмила Немикіна поінформувала учасників Загальних зборів про проведену роботу керівником Асоціації Тетяною Єгоровою-Луценко щодо залучення  фінансової та ресурсної допомоги, спрямованої на розвиток територіальних громад області, в рамках транскордонного співробітництва.

Так, зокрема, було зазначено, що Президент Асоціації з  оголошенням воєнного стану в Україні значно посилила роботу в напрямку розвитку трансрегіональних та міжнародних зв’язків та провела 15 міжнародних зустрічей з керівниками європейських інституцій та регіональних влад країн Європи, взяла участь у  6 заходах міжнародного характеру, що проводилися на підтримку України європейськими інституціями.

Укладено низку документів про співробітництво та розпочато активні дії в рамках цих меморандумів та договорів.

Так, у м. Фієрі з Префектом округу Фієр Республіки Албанія паном Лефтером Шехаєм підписано Меморандум про взаєморозуміння, дружбу та співпрацю між Харківською обласною радою та Префектурою округу Фієрі Республіки Албанія. Меморандум передбачає сприяння взаємним інвестиціям та торгівлі, гуманітарним місіям, обміну делегаціями тощо. В рамках меморандуму надійшло 18,6 тон овочевої продукції.

У Страсбурзі з Президентом регіональної ради  паном Жаном Роттнером підписано Заяву про наміри партнерства між регіоном Гранд-Ест (Французька Республіка) та Харківською областю, якою передбачено розвиток прямої співпраці між нашими регіонами, підтримка нових партнерських відносин між інституційними та неінституційними  суб’єктами в обох регіонах.

Укладено Меморандум про взаєморозуміння між Харківською обласною радою та Представництвом неурядової організації HEKS-EPER (ХЕКС-ЕПЕР) (Швейцарія) – міжнародною гуманітарною організацією. Зокрема, завдяки співпраці з  організацією в Харківській області з березня 2022 року здійснюються заходи з надання невідкладної гуманітарної допомоги найуразливішим категоріям населення у Харківському та Чугуївському районах (гаряче харчування, доставка продуктових та гігієнічних наборів, побутових товарів та фінансової допомоги).

Від Великопольського воєводства громади Харківщини отримали продукти харчування, гігієнічні засоби, одяг, ковдри, медичні препарати та перев’язувальні матеріали.

Європейським Союзом та його державами – членами Німеччиною, Швецією, Данією, Естонією та Словенією в рамках Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку 30 територіальним громадам надано набори для ремонтних робіт, навантажувачі, обладнання для освітлення, товари для вимушено внутрішньо переміщених осіб.

Також Європейським Союзом та партнерами Проєкту «Угода мерів - Схід» - медикаменти, продукти харчування, газові плитки.

На звернення голови Тетяни Єгорової-Луценко Королівство Бельгії «Befor Ukraine АСBL» надано автомобілі швидкої допомоги для обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Загальні збори Асоціації з метою належного врегулювання роботи по залученню фінансової та ресурсної допомоги для подальшої передачі місцевим радам, затвердили Положення «Про порядок формування та використання  фонду благодійної та ресурсної допомоги органам місцевого самоврядування Харківської області»

Положення "Про порядок формування та викоритсання Асоціацією органів місцевого самоврядування цільового Фонду фінансової та ресурсної допомоги місцевим радам територіальних громад" тут

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...