Уповноважений із захисту державної мови видав рекомендації щодо її застосування органами місцевого самоврядування та іншими установам (+документ)

Уповноважений із захисту державної мови видав рекомендації щодо її застосування органами місцевого самоврядування, органами державної влади, підприємствами та організаціями різних форм власності.

Також Уповноважений пояснив про відповідальність за порушення мовного законодавства.

Документ складений на основі трактування Закону Про забезпечення функціонування української мови як державної та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Що стосується місцевого самоврядування, то всі депутати та посадові особи мають володіти державною мовою та використовувати її під час роботи.

Усі нормативно-правові акти, документи й діловодство ведуться тільки державною мовою, як і ведуться державною мовою офіційні сайти та соціальні мережі.

Ця ж норма стосується інформування громадськості про діяльність місцевого самоврядування. Однак, як йдеться у Рекомендаціях, вона стосується посадових осіб.

Крім того, у Рекомендаціях йдеться про штрафи за порушення мовного законодавства які починаються з двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Ознайомитись з Рекомендаціями можна натиснувши СЮДИ.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...