КРУГЛИЙ СТІЛ «РЕФОРМУВАННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО СЛУЖБУ В ОРГАНАХ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ»

26 липня о 11:00 відбудеться круглий стіл на тему: «Реформування законодавства про службу в органах місцевого самоврядування».  Організатор події: Комітет державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
Під час заходу відбудеться обговорення проєкту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (реєстр. № 6504), а також презентація експертних висновків Ради Європи та Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту (SIGMA) щодо нього.
Спікерами витуплять:
КЛОЧКО Андрій Андрійович, Народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
КОРНІЄНКО Олександр Сергійович, народний депутат України, Перший заступник Голови Верховної Ради України
ПОПЕСКУ Даніель, Керівник Департаменту демократії і врядування Генерального директорату – II з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи
АБРАГАМ Габріель, Керівник Проєкту «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»)
ВІРАНТ Грегор, Голова Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту (SIGMA)
ІОНІЦЕ Сорін, Міжнародний консультант Ради Європи
МАРЧІНКОВСКІ Лєх, Керівник професійної групи з питань публічної служби та управління людськими ресурсами Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту (SIGMA)
АЛЮШИНА Наталія Олександрівна, Голова Національного агентства України з питань державної служби
До участі у роботі круглого столу запрошені народні депутати України, представники державних органів, вітчизняних і міжнародних організацій, інституцій, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, громадського середовища.
Захід відбудеться за сприяння та підтримки Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), Проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR EU 4 PAR), Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» Рада Європи: децентралізація і місцеве самоврядування у партнерстві з Національним агентством України з питань державної служби НАДС, Програмою USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), Швейцарсько-українським проектом «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE) та всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...