Робоча зустріч віцепрезидента, директора Центру розвитку громад Асоціації з Головою Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області Ігорем Сухановим

Днями  віцепрезидент, директор Центру розвитку громад Асоціації  Людмила Немикіна зустрілася  з головою Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області Ігорем Сухановим

Під час робочої зустрічі обговорили Програму Загальних зборів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, що відбудуться 28 червня 2022 року. Серед важливих питань, що будуть розглянуті на цих зборах, зокрема, питання формування та виконання місцевих бюджетів  в умовах війни, робота місцевих рад з питань транскордонного співробітництва щодо гуманітарної та ресурсної допомоги, спрямованої на розвиток  територіальних громад області тощо.

Людмила Немикіна підкреслила, що податкова служба Харківщини гідно забезпечує формування місцевих бюджетів у воєнний час. Отримані кошти допомагають громадам вистояти у такий складний для всієї країни період та забезпечити гідні умови існування для своїх мешканців.

Окремо під час заходу  обговорили співпрацю постійної Комісії з питань бюджету Харківської обласної ради та Комітету податкової політики Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області. Розробили План спільних дій Громадської ради та Харківської обласної ради на період дії воєнного стану. Обміркували можливі зміни до законодавства з питань місцевого самоврядування та оподаткування, які доречно розробити та надати на розгляд до Верховної Ради України.

«Громадська рада завжди готова співпрацювати з усіма органами місцевої влади та забезпечувати ефективну комунікацію між владою та громадянським суспільством. Надважлива роль громадськості під час війни – сприяння системним реформам, що наближають євроінтеграцію України та нашу Перемогу над рашистами»,  - відзначив Ігор Суханов.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...