Місцеві ради територіальних громад області завдяки транскордонному співробітництву отримають гуманітарну та ресурсну допомогу

Засідання  Правління Асоціації  органів місцевого самоврядування Харківської області відбулось 26 травня в режимі відеоконференції.

Були розглянуті всі питання порядку денного:

-Про питання розміщення ВПО обласних комунальних закладів;

- Про деякі питання транскордонного співробітництва щодо гуманітарної та ресурсної допомоги місцевим радам територіальних громад області;

- Про членство в Асоціації Кегичівської селищної ради Красноградського району Харківської області.

Захід провела Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. Доповідаючи з першого питання вона зазначила, що увесь світ засудив російську агресію проти України та допомагає здолати ворога.

«Наші закордонні партнери готові співпрацювати з органами місцевого самоврядування, з обласною радою, з асоціаціями органів місцевого самоврядування. Нагадаю, що нещодавно був підписаний Меморандум про дружбу та співробітництво між Харківською обласною радою та регіоном Гранд-Ест (Франція). Згідно з меморандумом незабаром до Харківської області надійде 100 тонн вантажу, а згодом – ще 200 тонн гуманітарної допомоги. Вантаж буде розподілено між громадами області, щоб максимально задовольнити потреби їх мешканців.

Крім цього, надходитимуть кошти від європейських партнерів. Їх також треба розподілити прозоро та ефективно. Зокрема, для цього Асоціація відкриє рахунок в державному «Ощадбанку». Кошти, у співпраці з Асоціацією, яка має тісні зв’язки з громадами, будуть спрямовані на відбудову сіл селиш та міст Харківщини», - повідомила Тетяна Єгорова-Луценко.

Правління вирішило, зокрема, доручити відпрацювати з органами державного казначейства питання щодо відкриття відповідних рахунків у встановленому порядку, підготувати пропозиції щодо порядку формування та розподілення гуманітарної та ресурсної допомоги територіальним громадам області.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...