Харківщина співпрацюватиме з округом Фієрі Республіки Албанія

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко підписала Меморандум про взаєморозуміння, дружбу та співпрацю між Харківською обласною радою України та округом Фієрі Республіки Албанія. Від албанської сторони свій підпис під документом поставив префект Фієрі Лефтер Шехай.

У Меморандумі сказано, що сторони мають намір забезпечити становлення дружніх відносин та співпраці, що є основою для досягнення спільних цілей.Сторони можуть здійснювати такі види діяльності, зокрема: діяльність з інвестування та просування продукції, кожна зі Сторін може приймати делегації іншої Сторони з метою заохочення партнерства, торгові ярмарки та конференції, охорона навколишнього середовища та екологія. Пріоритетними напрямами визначається економічний розвиток, обмін досвідом стосовно механізмів забезпечення взаємовигідної співпраці, освіта, туризм, культурний та академічний обмін.

Церемонія підписання Меморандуму відбулася під час робочого візиту Тетяни Єгорової-Луценко до Республіки Албанія. На церемонії підписання, що пройшла у Фієрі, також були присутні керівники усіх комун округу.

Також Тетяна Єгорова-Луценко побувала на албанських підприємствах, які вже тиждень змушені простоювати, оскільки вони закупали сировину в аграріїв Харківської області, та обговорила з керівництвом цих підприємств шляхи подолання цієї кризової ситуації.

Візит голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко відбувся за підтримки Почесного консула Республіки Албанія в м. Харків Шахіна Омарова.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...