Відбувся Харківський регіональний Форум старост

Сьогодні у Харкові відбувся перший Форум старост.

Участь у заході  взяли старости, сільські, селищні, міські голови територіальних громад, голови районних рад та райдержадміністрацій. У Харківській обласній філармонії, де відбувся Форум, було встановлено сім локацій, на яких представлені практики роботи місцевих рад новоутворених районів та територіальних громад регіону.

Перед початком пленарної частини Форуму Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, заступники голови Валерія Мураєва та Богдан Мальований, керівник обласної державної адміністрації Олександр Скакун, представники Харківської міської ради, голови постійних комісій облради, передставники правоохоронних органів ознайомилися з кращими практиками, які напрацьовані у громадах. Модератором заходу був Микола Тітов, перший віце-президент- виконавчий директор Асоціації.

«Уперше на постійній основі на Харківщині та в Україні запроваджено Форум старост та голів громад. Оглянула локації усіх семи районів, побачила їх досягнення, та, найголовніше, запал в очах і прагнення працювати на розвиток.

Ми визначимося із періодичністю проведення форумів, щоб усі мали змогу зустрічатися широким колом та обговорювати нагальні проблеми, ділитися досвідом, ставити одне одному питання. Це ефективний майданчик для спільної роботи і пошуку важливих рішень», - сказала Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Пленарна частина заходу передбачає обговорення питань взаємодії старост і поліцейського офіцеру громади, безпеки мешканців територіальних громад. Увагу приділять інформаційно-методичному та правовому забезпеченню інституту старост, питанням координації роботи старост та взаємодії між громадами, а також формування місцевих бюджетів та лобіювання інтересів старостинських округів.

З інформацією виступили представники правоохоронних структур області, експерти з питань місцевого самоврядування. Досвідом поділилися голова Богодухівської районної ради, голова профільної комісії Асоціації з питань діяльності старост та залучення жителів до управління громадою, Юрій Яцина та Мерефянський міський голова, голова профільної комісії Асоціації з питань бюджету, залучення інвестицій, комунального майна та сталого розвитку територіальних громад Веніамн Сітов.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...